
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Ingredience
- šlehačka na dozdobení
- med 4 lžičky
- máslo 50 g
- Mandle Loupané 10 dkg
- skořice 1 lžička
- hřebíček mletý 1 lžička
- rozinky 10 dkg
- jablka 4
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a zbavíme jádřince dáme do zapékací formy do důlku v jablku místo jádřince naplníme rozinkami a špetkou koření hřebíčku a skořice, také trochou mandlí, co se vejde. Může i přesahovat:-). Mandle můžeme poházet i po pekáčku. Na vrch každého jablka kápneme med cca kávovou lžičku a ukrojíme plátek másla, vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 15 min.
-
Na talířek dáme jablko s náplní zalijeme sosíkem a dozdobíme šlehačkou nejlépe domácí. Ušleháme 30% šlehačku +vanilkový cukr a cukr krupice 2 PL a šleháme do tuha.
Poznámka od kuchařky
kl -kávová lžička
pl-polévková lžíce
Kuchařka: mickajm