
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- husa 3 kg
- sůl
- kmín
- sáček na pečení
Postup přípravy receptu
-
Husu očistíme a omyjeme.
-
Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme.
-
Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč.
-
Sáček na povrchu několikrát propíchneme (např. silnější jehlou na šití) a pekáč vložíme do studené trouby.
-
Dáme ho do střední části trouby a dál od okrajů, protože sáček se při pečení nafoukne.
-
Zapneme troubu na 150°C, pečeme asi 1 hodinu a potom zvýšíme teplotu na 200°C a upečeme do červena.
Poznámka od kuchařky
Peču tak i kachnu a kuře s oblíbeným kořením. Drůbež není vysušená a nemusí se podlévat. Kdo chce mít hodně křupavou kůžičku, tak asi 10 minut před koncem pečení sáček rozstříhne.
Kuchařka: JanaB1