Pečená hovězí roštěná na slanině a cibuli se zeleninou

52
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí roštěné
200 g uzené slaniny
3 velké cibule
pepř
sůl
300 g libovolné zmražené zeleniny
máslo na 2 prsty

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, slaninu také na plátky a cibuli na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Dno menšího kastrolku (je potřeba volit takový kastrolek, aby v něm maso bylo na těsno a nezůstala prázdná místa) pokryjeme kolečky cibule, na to vrstvu masa (přes celé dno), další vrstvu slaniny a opět znovu cibuli, maso, slaninu. Takto naplníme celý kastrolek a poslední vrstva musí být slanina.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme 15 minut na 200 C°, pak stáhneme na 110 C° a pečeme dalších 40-50 minut. Zkontrolujeme, zda-li je maso již měkké.

  4. Mezitím na másle orestujeme osolenou a opepřenou zeleninu.

  5. Hotové servírujme s restovanou zeleninou a bramborovou přílohou.
    Já měla bramborovou kaši s koprem.

Poznámka od kuchařky

Toto je recept co dělávala už babička a v naší rodině moc oblíbený.