Suroviny
- 600 g hovězí roštěné
- 200 g uzené slaniny
- 3 velké cibule
- pepř
- sůl
- 300 g libovolné zmražené zeleniny
- máslo na 2 prsty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, slaninu také na plátky a cibuli na kolečka.
-
Dno menšího kastrolku (je potřeba volit takový kastrolek, aby v něm maso bylo na těsno a nezůstala prázdná místa) pokryjeme kolečky cibule, na to vrstvu masa (přes celé dno), další vrstvu slaniny a opět znovu cibuli, maso, slaninu. Takto naplníme celý kastrolek a poslední vrstva musí být slanina.
-
Přikryjeme alobalem a pečeme 15 minut na 200 C°, pak stáhneme na 110 C° a pečeme dalších 40-50 minut. Zkontrolujeme, zda-li je maso již měkké.
-
Mezitím na másle orestujeme osolenou a opepřenou zeleninu.
-
Hotové servírujme s restovanou zeleninou a bramborovou přílohou.
Já měla bramborovou kaši s koprem.
Poznámka od kuchařky
Toto je recept co dělávala už babička a v naší rodině moc oblíbený.