Pečená dýně s rajčaty a cizrnou

57
- reklama -

Suroviny

250 g dýně, zbavené semínek
2 šalotky
100 g rajčat – bylo to 13 malých rajčátek
100 g vařené cizrny
sůl
bílý pepř
koření na grilovanou zeleninu
1 polévková lžíce tahini pasty
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme dýni nakrájenou na kousky, cibuli na půlkolečka, osolíme, opepříme a posypeme kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme tahini pastu, olej a citronovou šťávu. Směs přidáme k dýni a cibuli a společně promícháme.

  3. Pečeme na 190°C, občas promícháme. Když je dýně měkká – asi po 25 minutách, přidáme rajčata a cizrnu a dopečeme 5 – 10 min.

Poznámka od kuchařky

Já jedla samotné, ale určitě by chutnalo i s opečenou bagetkou. Na talíři ještě můžeme pokapat dýňovým olejem.