Pečená divoká husa na koření

88
- reklama -

Suroviny
podle strávníků a velikosti husy

1 divoká husa
asi 100 g uzeného špeku
1 cibule
3-4 bobkové listy
5 celých pepřů
mletý pepř
5 kuliček nového koření
5 rozdrcených kuliček jalovce
1 velká lžíce solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, umytou, vysušenou a naporcovanou husu osolíme a opepříme po obou stranách, protkneme proužky slaniny a dáme do pekáče, přidáme veškeré koření – bobkové listy, pepř kuličky, nové koření, rozdrcený jalovec a cibuli, kterou překrojíme na 4 díly.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme péct do přikrytého pekáče na 2 hodiny do vyhřáté trouby na 180 °C a troubu celou dobu neotvíráme!

  3. Po dvou hodinách přelijeme husu výpekem a podlijeme nevelkým množstvím vody, ve které jsme rozpustili solamyl.

  4. Promícháme s výpekem, zakryjeme a pečeme další hodinu.

Poznámka od kuchařky

Maso z divoké husy je lahodné a tímto způsobem pečení odpadává od kosti.