- reklama -
Suroviny
podle strávníků a velikosti husy
- 1 divoká husa
- asi 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 3-4 bobkové listy
- 5 celých pepřů
- mletý pepř
- 5 kuliček nového koření
- 5 rozdrcených kuliček jalovce
- 1 velká lžíce solamylu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou, umytou, vysušenou a naporcovanou husu osolíme a opepříme po obou stranách, protkneme proužky slaniny a dáme do pekáče, přidáme veškeré koření – bobkové listy, pepř kuličky, nové koření, rozdrcený jalovec a cibuli, kterou překrojíme na 4 díly.
-
Dáme péct do přikrytého pekáče na 2 hodiny do vyhřáté trouby na 180 °C a troubu celou dobu neotvíráme!
-
Po dvou hodinách přelijeme husu výpekem a podlijeme nevelkým množstvím vody, ve které jsme rozpustili solamyl.
-
Promícháme s výpekem, zakryjeme a pečeme další hodinu.
Poznámka od kuchařky
Maso z divoké husy je lahodné a tímto způsobem pečení odpadává od kosti.
Kuchařka: Bibinka