- reklama -
Suroviny
- mladé pevné cukety
- olej
- mletá paprika
- pepř
- mletá sušená zelenina (domácí vegeta)
- špetička chilli
- dip:
- 400 g hustého bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 stroužky rozetřeného česneku
- sůl
- pepř
- lístky mladého kopru (posekané)
Postup přípravy receptu
-
Jogurt smícháme s olejem, česnekem, koprem a pepřem, osolíme podle chuti a dáme vychladit.
-
Cuketu nakrájíme na hranolky.
Koření rozmícháme v oleji a potřeme jím hranolky cukety, teré pak rozložíme na plech a upečeme (pekla jsem na 200°C) -
Cukety podáváme s dipem a domácím pečivem – u nás domácí ciabatta.
Poznámka od kuchařky
Je třeba použít cukety opravdu mladé, velmi pevné – ty naše už lehce přerůstaly.
Kuchařka: cathleen