Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem

35
- reklama -

Suroviny

mladé pevné cukety
olej
mletá paprika
pepř
mletá sušená zelenina (domácí vegeta)
špetička chilli
dip:
400 g hustého bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2-3 stroužky rozetřeného česneku
sůl
pepř
lístky mladého kopru (posekané)

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme s olejem, česnekem, koprem a pepřem, osolíme podle chuti a dáme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Cuketu nakrájíme na hranolky.
    Koření rozmícháme v oleji a potřeme jím hranolky cukety, teré pak rozložíme na plech a upečeme (pekla jsem na 200°C)

  3. Cukety podáváme s dipem a domácím pečivem – u nás domácí ciabatta.

Poznámka od kuchařky

Je třeba použít cukety opravdu mladé, velmi pevné – ty naše už lehce přerůstaly.