
- reklama -
Suroviny
- 250 g vyzrálých cherry rajčat
- 50 g balkánského sýru
- 1 starší rohlík
- olivový olej
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- tymián čerstvý nebo sušený
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka rozpůlíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Smícháme olej s česnekem a tymiánem. Rajčata pokapeme olejem a pěkně je v tom obalíme.
-
Rohlíky pokapeme olejem. Rajčata uložíme do zapékací misky a rohlíky do toho kolmo zastrkáme. Dáme péct na 180 °C asi 15 minut.
-
V polovině rohlíky otočíme, aby se opekly i z druhé strany (hlídáme aby se nespálily). Hned můžeme přidat sýr a zapéct nebo rajčátka posypat po vytažení.
-
Solíme až na konec opatrně, sýr je dost slaný. Hotové ještě lehce zakápneme olivovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Je to takový rychlý, lehký salát připraveny hned i křupavými krutony. Podává se teplý, aby rohlíky zůstaly křupavé.
Kuchařka: mika59









