- reklama -
Suroviny
- červená řepa
- brambory
- cibule – stejný poměr (je možný i menší poměr cibule)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- šťáva z citronu
Postup přípravy receptu
-
Řepu, brambory a cibuli osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, promícháme a zastříkneme olivovým olejem.
-
Pečeme v ohnivzdorné míse na 180 °C 30 minut.
-
Mezitím vymačkáme šťávu z půlky citronu, přidáme k ní stejné množství olivového oleje a důkladně prošleháme.
-
Tím pak pokapeme brambory, zase promícháme a dáme ještě dopéct na 15-20 minut do trouby.
Poznámka od kuchařky
Tato příprava posunula dosud nedoceněnou zeleninu do přední linie.
Kdo ochutnal, okamžitě zkoušel také.
Kuchař: majhol