
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plotice (bílé ryby, malá plevelná ryba, velká asi 15 cm, prodávaná při výlovech)
- sůl
- pepř
- kmín
- česnek
- máslo
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.
-
Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.
-
Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).
-
Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Hledala jsem rychlý recept na „bílou rybu“, kterou jsme koupili na výlovu. Protože jsem toho moc nenašla, začala jsem experimentovat.
Kuchařka: sunny.sofi