Pažitkový holanďan s tvarůžkou

64
- reklama -

Suroviny
8 porcí

500 g mleté maso (mix nebo jen vepřové)
2 balíčky tvaružků
hrst nasekané pažitky
2 tvrdší housky
mléko
1 vejce do směsi
1 vejce na obalení
strouhanka
sůl
pepř
sušený česnek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, okořeníme …přidáme 2 vejce, 2 housky namočené v mléce, 2 balíčky tvaružků nakrájených na kostičky a dobře spojíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec vmícháme na drobno nasekanou pažitku.

  3. Uděláme si řízky ( větší placatější karbenátky ), které obalujeme klasicky v trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka ), aspon dvakrát, aby nám tvaružek z těsta nevytekl.

  4. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborem, kaší, jak kdo má rád.

DOBROU CHUŤ !!