Pažitkové listové kornoutky s pěnou z Nivy

75
- reklama -

Suroviny
20 ks

250 g listového těsta
2 žloutky
100 g mascarpone
100 g Nivy
100 ml 40% smetany
½ lžičky citronové kůry
5 g sušené petržele
10 g čerstvé pažitky
pepř mletý        
sůl dle potřeby             
2 vejce natvrdo
100 g majonézy

Postup přípravy receptu

  1. Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.

  2. Na náplň nastrouhejte Nivu a vejce natvrdo. Vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a nastrouhanou Nivu i vejce. Do vzniklé pěny zamíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochuťte pepřem a solí. Pěnou naplňte kornoutky a ozdobte čerstvou petrželkou.