
- reklama -
Suroviny
- 1/2 KL oleje nebo ghí
- 1/2 malé cibulky
- hladká / rýžová mouka
- hrst pažitky
- 1 PL ovesné smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pažitku nakrájíme nebo nastříháme na drobno, cibuli nakrájíme na drobno.
-
V kastrůlku rozehřejeme olej nebo ghí a lehce orestujeme nakrájenou cibulku. Posypeme moukou, promícháme a lehce opražíme. Přilijeme vodu, rozmícháme a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pár minut povaříme.
-
Přidáme pažitku a ovesnou smetanu a podle hustoty případně ještě zředíme vodou. Osolíme a necháme ještě chvilku povařit.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kuchařka: Johanka128








