
- reklama -
Suroviny
dost
- 6 bílků
- 270 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička octu
- 600 ml smetana na šlehání
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme sníh, postupně přidáváme cukry, škrob a ocet – sníh musí být stále tuhý.
-
Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary. A dáme do předehřaté trouby na 120°C a pečeme cca hodinu a půl. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám pavlova spadne nevadí, je to normální.
-
Dozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem.
Poznámka od kuchařky
Především musím říct, že recept je z Prostřeno.
Tento zákusek (doufám, že to tak můžu nazvat)jsem dělala bráškovi k narozeninám a hned zmizel. I když krém se mi moc nepovedl. Já, chytrolín , jsem totiž šlehačku zašlehala do uvařeného hustého pudingu, jenže to pak zřidlo ještě víc. Takže příště dám jenom šlehačku. 🙂
Kuchařka: lucik.233