Pavlova

194
- reklama -

Suroviny
dost

6 bílků
270 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžička škrobu
1 lžička octu
600 ml smetana na šlehání
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme sníh, postupně přidáváme cukry, škrob a ocet – sníh musí být stále tuhý.

  2. Sníh nandáme na plech (viz. fotka), můžou být i jiné tvary. A dáme do předehřaté trouby na 120°C a pečeme cca hodinu a půl. Necháme v troubě vychladnout, to, že nám pavlova spadne nevadí, je to normální.

  3. Dozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocem.

Poznámka od kuchařky

Především musím říct, že recept je z Prostřeno.

Tento zákusek (doufám, že to tak můžu nazvat)jsem dělala bráškovi k narozeninám a hned zmizel. I když krém se mi moc nepovedl. Já, chytrolín , jsem totiž šlehačku zašlehala do uvařeného hustého pudingu, jenže to pak zřidlo ještě víc. Takže příště dám jenom šlehačku. 🙂