- reklama -
Suroviny
- Korpus: 25 cm
- 9 vajec
- 36 dkg cukru krupice
- 50 dkg polohrubé mouky
- 6 lžic horké vody
- Korpus: 19,5 cm
- 6 vajec
- 22 dkg cukru krupice
- 32 dkg polohrubé mouky
- 6 lžic vody
- Korpus: 13 cm
- 3 vejce
- 12 dkg cukru krupice
- 17 dkg polohrubé mouky
- 3 lžíce vody
- Krém:
- 4,5 másla
- 1,5 l mléka
- 5 vanilkových pudinku
- dle chuti cukr
- rum
- Marcipán:
- 20 dkg moučkového cukru
- 10 dkg sušeného mléka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Upečené korpusy 2 x rozkrojit,spodní díl potřít marmeládou a krémem a pak znovu krém.
-
Necháme do druhého dne zatuhnout a pak potahovat marcipánem a dávat postupně díly na sebe.
Poznámka od kuchařky
Podkova je pečená z 9 vajec.
Kuchařka: LIDKA