
Suroviny
- 1/2 jarní cibulky
- 1/4 patizonu
- 1/2 malé cukety
- 4 malé brambory
- 1 KL olivového oleje
- 1/4 stroužku česneku
- špetka mletého kmínu
- špetka solčanky
Postup přípravy receptu
-
Patizon okrájíme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kousky, brambory okrájíme a nakrájíme na kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni lehce orestujeme jarní cibulku. Přidáme patizon, cuketu, mletý kmín a za stálého míchání chvilku opékáme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a dusíme doměkka.
-
Přidáme brambory, přilijeme vodu a vaříme, než jsou brambory měkké. Vytáhneme česnek a dochutíme špetkou solčanky.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pokud dítě snese česnek, dá se přidat do jídla prolisovaný. Pokud ho dítě ještě nemělo nebo je na něj citlivé, je lepší s ním začínat pomalu a jen vyvařením. Vyvářím ho v sáčku na sypaný čaj, pak se lehce vytáhne.
Se solčankou je třeba začínat opatrně, případně se dá nahradit solí.