
- reklama -
Suroviny
- patizon
- 150 g slaniny libové
- 1 cibule
- 2 kl dobroty bez glutamanu
- pepř
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky vody
- 1 PL oleje (Sedla)
- Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Patizon si okrájíme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na kostky, jak kdo má rád velké.
-
Cibulku si očistíme na nakrájíme na kostičky, slaninu si nakrájíme taky na kostičky.
-
Do hludší pánve dáme orestovat slaninu na sádle, přidáme cibulku, osmahneme, přidáme patizon, dobrotu a dle chuti pepř. Stáhneme oheň a pod poklicí dusíme patizon téměř do měkka.
-
Na druhou pánev si dáme pohanku a na sucho ji krátce opepčeme. Takto nachystanou pohanku vsypeme k patizonu, přilejeme vodu, krátce povaříme, stačí minutu. Odstavíme a zakryté necháme dojít.Já balím do deky.
-
Hermelín si nastrouháme na hrubém struhadle a každou porci na talíři posypeme, ještě nameleme čerstvý pepř a můžeme podávat.
Kuchařka: nofrona









