- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 patizon (střední)
- 5 dkg anglické slaniny
- 1 uzené kuřecí stehno
- 1 konzerva fazolí v tomatě (425 ml)
- 1 čerstvá paprika
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- chilli (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku(jde ho hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu.
-
Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření(já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.
Kuchař: jajine