
- reklama -
Suroviny
- 1 větší patizon
- 2 – 3 vejce
- 2 malé bílé jogurty
- sůl
- směs strouhaných sýrů Galbani GRANGUSTO ( nebo jiné sýry )
- špetka uzené papriky
- bylinky
- olej
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit.
-
Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky (libeček nebo jiné bylinky) a zamícháme.
-
Vypocený patizon vložíme do našlehané směsi. Nakonec ještě plátky obalíme v domácí strouhance.
-
Smažíme buď na plechu s pečícím papírem nebo jen na pánvi. Podáváme s bramborem a salátem.
Kuchařka: varilamyskakasicku









