Páteční „sbohem šéfe „

54
- reklama -

Suroviny
1 porce

cca 500 g krkovičky vepřové
cca 4 ks brambor
sůl
sezamová semínka
olej
kmín
tatarka

Postup přípravy receptu

  1. V pátek to „zapíchneme“ o něco dříve a u řezníka či supermarketu si necháme ukrojit cca 500-600 gr vepřové krkovičky (bez kosti). Doma nejdříve zjistíme zda-li se doma nevyskytuje naše „stará“. Pokud né, tak ihned krkovičku nakrojíme na dva 250 gramové plátky, osolíme a posypeme je sezamovými semínky. Necháme trošku odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi tím si připravíme klasické brambory (sůl+kmín).

  3. Následně si otevřeme jedno orosené pívo a ihned ho „vykřópneme“.

  4. Poté maso obalíme v móce a usmažíme.

  5. Brambory taktéž uvaříme.

  6. Usmaženou krkovičku dáme na chvilku odpočinout do tróby.

  7. A dáme si jedno další „orosené“.

  8. V závěru si vypneme mobilofóra a naklačíme vše do hlavy!!!

  9. Pivíčko popíjíme průběžně – samozřejmě.

Poznámka od kuchařky

Ps: hlavně nesmí přijít vaše „stará“… To je základ !!!