- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti (zmasilý)
- 130 g uzené plece b.k – vařená
- 100 g cibule
- 100 g uzeného sýra
- 60 g (2 ks) vajec
- 60 g smetany 12%
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí.
-
Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo nudličky, najemno cibuli, nastrouhaný uzený sýr, syrová vejce a smetanu.
-
Směs vkládáme na plátky bůčku, plátek přeložíme na půlku, aby vznikl tvar silnějších řízků (okraje můžeme sklepnout paličkou nebo použít párátko)
-
Řízky naskládáme do tukem vymazaného pekáče, mírně osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme, podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka.
Poznámka od kuchařky
Přílohy: různě upravené brambory, hrách, čočka.
Kuchař: George