
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg pastináku
- 3 PL přepuštěného másla
- 1 pomeranč, šťáva a nastrouhaná kůra
- 2 PL cukru
- ½ citronu – šťávu
- 1 dámská hrst sezamu
- 1 dámská hrst posekané meduňky
- sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to zblanšíruju, to je furt řečí vokolo).
-
Na pánvičce už mám rozpuštěné máslo. Chvíle napětí, co bude dál. Vrhnu pastinák na pánev (železnou, aby si někdo nedomejšlel), osmahnu, přidám cukr, postrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Usilovně míchám na malém ohni, až se mi ta zelenina kořenová obalí cukrovou sklovinou.
-
Přidám citronovou šťávu, sůl a pepř. Míchám, posypu hrstí sezamu a v konci hrstičku meduňky.
-
Podávám jako málozvyklý dodatek k drůbeži. 😀
Kuchař: gmptop