Paštikové koření podle M. Janků-Sandtnerové

76
- reklama -

Suroviny

30 g hřebíček
30 g muškátový oříšek
15 g muškátový květ
15 g bílý pepř
15 g bobkový list
15 g tymián
8 g cayenský pepř (chilli papričky)

Postup přípravy receptu

  1. Vše v hmoždíři utlučeme (rozmixujeme), prosijeme a v dobře uzavřené kořence uschováme.
    Do jídla přidáváme podle chuti.

  2. Pro sebe jsem si doplnil ještě o:
    10g jamajského pepře (nové koření)
    5g zázvoru
    do divočiny přidávám i jalovec

    …a pokud lze sardelky považovat za koření, pak přidávám i tyto, samozřejmě až do samotné paštiky…

Poznámka od kuchařky

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…