
Suroviny
- 30 g hřebíček
- 30 g muškátový oříšek
- 15 g muškátový květ
- 15 g bílý pepř
- 15 g bobkový list
- 15 g tymián
- 8 g cayenský pepř (chilli papričky)
Postup přípravy receptu
-
Vše v hmoždíři utlučeme (rozmixujeme), prosijeme a v dobře uzavřené kořence uschováme.
Do jídla přidáváme podle chuti. -
Pro sebe jsem si doplnil ještě o:
10g jamajského pepře (nové koření)
5g zázvoru
do divočiny přidávám i jalovec…a pokud lze sardelky považovat za koření, pak přidávám i tyto, samozřejmě až do samotné paštiky…
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…