- reklama -
Suroviny
- 2 Makrely
- 100 g tvarohu (netučného)
- 100 g bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové štávy
- pár snítek kopru
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 3 plátky želatiny
- 3 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.
-
Snítku kopru odložíme, zbytek nasekáme nadrobno.
-
Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené vodě. Potom ji vymačkáme a rozpustíme ve 3 lžičkách horké vody.
-
S nasekaným koprem ji vmícháme do směsi osolíme a okořeníme.
-
Formu nebo plastovou krabičku, vyložíme mikrotenovou folií a na dno položíme snítku kopru a potom naplníme rybí směsí.
-
Paštika by měla tuhnout aspoň 3 hodiny v chladničce.
Podáváme s tmavým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem nemixovala,ale rozšlehala ručním šlehačem.
Recept od Elišky.
Kuchařka: Jaruna18