Paštika z uzených makrel

57
- reklama -

Suroviny

2 Makrely
100 g tvarohu (netučného)
100 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové štávy
pár snítek kopru
sůl
pepř
sladká paprika
3 plátky želatiny
3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Snítku kopru odložíme, zbytek nasekáme nadrobno.

  3. Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené vodě. Potom ji vymačkáme a rozpustíme ve 3 lžičkách horké vody.

  4. S nasekaným koprem ji vmícháme do směsi osolíme a okořeníme.

  5. Formu nebo plastovou krabičku, vyložíme mikrotenovou folií a na dno položíme snítku kopru a potom naplníme rybí směsí.

  6. Paštika by měla tuhnout aspoň 3 hodiny v chladničce.

    Podáváme s tmavým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Já jsem nemixovala,ale rozšlehala ručním šlehačem.

Recept od Elišky.