
- reklama -
Suroviny
- 100 g masa z uzené makrely
- 2 plátky Mascarpone s cibulí a bylinkami
- 2 plátky Mascarpone s růžovým pepřem
- 1 PL citronové kůry
- 1 PL citronové šťávy
- několik brusinek pod želé
- vinné moravské želé
- čerstvě namletý bílý pepř dle chuti
- sůl (opatrně, ryba je slaná)
Postup přípravy receptu
-
Maso promačkáme s mascarpone, citronovou šťávou, kůrou a kořením. Můžeme buď pomocí mixéru nebo promícháme vidličkou, či jen rukou.
-
Na povrch zamáčkneme pár brusinek, které dáme i z druhé strany.
-
Vtlačíme do formičky a zaljeme asi 3 lžícemi rozpuštěného vinného želé. Necháme řádně vychladit.
Poznámka od kuchařky
Vinné moravské želé mám z Domu vína od nás, je z Valtic a nemá chybu, je k dostání tam, kde kromě vína prodávají jiné výrobky, např. vinnou hořčici, omáčky atd…
Kuchařka: spagetka









