Suroviny
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 střední cibule
- 1 polévková lžíce oleje
- 75 g tofu
- 50 ml portského vína
- 1 rovná čajová lžička drhnuté šalvěje nebo ½ polévkové lžíce nasekané čerstvé šalvěje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte na velice jemné kostičky. Hlívu pokrájejte na tenké nudličky. Obzvlášť tuhou nohu rozkrájejte na co nejtenčí kousky. Tofu rozmačkejte vidličkou.
-
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a dejte smažit cibulku. Cibulku opékejte pozvolna a dozlatova. Poté plamen trochu zvětšete, přidejte hlívu, osolte a za občasného míchání opékejte 3-5 minut.
Přidejte do pánve tofu, šalvěj, lehce opepřete a za stálého míchání restujte 2 minuty. Podlijte portským vínem a nechte jej vyvařit. Když se víno vyvaří, přilijte 100 ml vody. Stáhněte plamen a duste, dokud se tekutina nevyvaří.
Směs nechte lehce zchladnout.
-
Poté přendejte do mixéru a rozmixujte směs dohladka. Popřípadě ještě dosolte.
Přendejte paštiku do dvou malých mističek a nechte v lednici vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz