Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty

74
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 250 g širokých nudlí (já použila čerstvé z Lídlu)
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
125 g oloupaných, očištěných krevet
hrst cherry rajčátek
máslo
hrst petrželky
sůl
pepř
citron (limeta)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.

  2. Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slupka), přidáme petrželku – nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek citronu (limety), jak kdo má rád (občas dle kyselosti rajčat vynechávám).
    Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit – zahustí a zjemní omáčku.

  3. Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme posypané petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Těstoviny nejíme skoro vůbec, ovšem tyto opravdu miluji 🙂 a zde jsem je ještě nenašla..

Pokud by někdo chtěl poradit, kde koupit chutné krevety za přijatelnou cenu, klidně se ozvěte 🙂

Dobrou chuť