
Suroviny
2 porce
- cca 250 g širokých nudlí (já použila čerstvé z Lídlu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 125 g oloupaných, očištěných krevet
- hrst cherry rajčátek
- máslo
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- citron (limeta)
Postup přípravy receptu
-
Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.
-
Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slupka), přidáme petrželku – nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek citronu (limety), jak kdo má rád (občas dle kyselosti rajčat vynechávám).
Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit – zahustí a zjemní omáčku. -
Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme posypané petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Těstoviny nejíme skoro vůbec, ovšem tyto opravdu miluji 🙂 a zde jsem je ještě nenašla..
Pokud by někdo chtěl poradit, kde koupit chutné krevety za přijatelnou cenu, klidně se ozvěte 🙂
Dobrou chuť