
- reklama -
Suroviny
    
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 2 šalotky nakrájené na jemno
- cca 50 ml studeného mléka
- lžička hořčice
- lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sušený libeček
- špetka majoránky
- Dále:
- listové těsto
- tvrdý sýr vcelku
- vejce na potření
- sezamové semínko
Postup přípravy receptu
- 
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Párkrát ho vezmeme do ruky a silou s ním plácneme do misky, pěkně se spojí. Podle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko. 
- 
Sýr nakrájíme na hranolky zvolené velikosti, jaké budeme válečky dělat. Každý hranolek sýru obalíme masem a dáme na půl hodiny do lednice. Bude se s ním lépe pracovat. 
- 
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Každý váleček obalíme, jako se balí trubičky. Válečky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 200° C do zlatova. 
Poznámka od kuchařky
Válečky jsou nejlepší teplé, kdy sýr je ještě vláčný, ale jsou výborné i studené. Maso můžete ochutit podle svých chutí.
            Kuchařka: mika59
        
 
            