
Suroviny
1 porcia
- 100 g vyloupané krevety
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- prášek do pečiva
- šafrán
- pivo
- olej
Postup přípravy receptu
-
Do malej misky dame muku, sol, stipku prasku do peciva a dolievame opatrne svetle pivo, kym nam nevznikne cesticko. Neviem kolko piva som dala ja…mozno 7 lzic.
-
Metlickou cesticko vymiesame a nechame ho odpocinut asi 10 minut.
-
V kastroliku rozpalime olej.
-
Vylupanym krevetam chvostik neodrezeme, je vynikajuci na drzanie.
-
Krevety ponorime a obalime v cesticku a dame do oleja. Musia byt ponorene a pecieme cca po jednej minute s kazdej strany do zlata.
-
Vyberieme dierovanou podberackou a nechame odkvapkat na savom obrusku.
-
Podavame s o zeleninou pokrajanou na vacsie kusky + vajicko uvarene na tvrdo pokrajane na stvrtky.
-
V tomto salate vynikajuce chuti avokado pokrajane na hrubsie mesiaciky posolene a pokvapkane limetou.
-
Ako dresing som urobila jogurtovy s cesnakom a kari korenim.
Poznámka od kuchařky
Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=874http://chalupnikovi.com/recepty/?p=874