- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 parmice nachové – kuchyňsky upravené
- 4 lžíce másla
- 1 lžička sušeného rozmarýnu (čerstvě podrceného v hmoždíři)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- několik větviček čerstvého rozmarýnu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ryby dobře nasolíme (můžeme je propíchat, aby se sůl a marináda dostala dovnitř masa) a naskládáme do mísy.
-
Máslo rozehřejeme společně se sušeným rozmarýnem a citrónovou a pomerančovou šťávou. Necháme trochu zchladnout a nalijeme na parmice.
-
Přidáme čerstvý rozmarýn a necháme marinovat cca 2 hodiny.
-
Poté ryby opečeme na rozpálené pánvi dohněda a přendáme do trouby, vyhřáté na 180°C na 20-30 minut.
-
Průběžně podléváme malým množstvím horké vody.
Kuchařka: Eliza