Parmice pečené na másle a rozmarýnu

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 parmice nachové – kuchyňsky upravené
4 lžíce másla
1 lžička sušeného rozmarýnu (čerstvě podrceného v hmoždíři)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
několik větviček čerstvého rozmarýnu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryby dobře nasolíme (můžeme je propíchat, aby se sůl a marináda dostala dovnitř masa) a naskládáme do mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozehřejeme společně se sušeným rozmarýnem a citrónovou a pomerančovou šťávou. Necháme trochu zchladnout a nalijeme na parmice.

  3. Přidáme čerstvý rozmarýn a necháme marinovat cca 2 hodiny.

  4. Poté ryby opečeme na rozpálené pánvi dohněda a přendáme do trouby, vyhřáté na 180°C na 20-30 minut.

  5. Průběžně podléváme malým množstvím horké vody.