
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g rýže arborio
- 2 plechovky slávky v marinádě Calvo
- 450 ml zeleninového vývaru
- 70 g másla
- 1 dcl bílého vína
- strouhaný parmezán
- čerstvě nasekaná petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat.
-
Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není takzvaně „naskus“.
-
Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.
-
Vznikne nám jemný krém, do kterého vmícháme slávky a nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa