Parmezánové rizoto se slávkami

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g rýže arborio
2 plechovky slávky v marinádě Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g másla
1 dcl bílého vína
strouhaný parmezán
čerstvě nasekaná petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat.

  2. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není takzvaně „naskus“.

  3. Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.

  4. Vznikne nám jemný krém, do kterého vmícháme slávky a nasekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/