- reklama -
Suroviny
- 3 vídeňské párky
- 2 menší mrkve
- 1 cibule
- 4 jarní cibulky
- 3 PL dijonské hořčice
- 150 ml sladké smetany
- 200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- olej
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Párky, mrkev, cibuli a jarní cibulky nakrájíme na kousky velikosti sousta.
-
Na oleji opečeme párky a vyjmeme je.
-
Na pánev k výpeku přidáme máslo, na něm orestujeme cibuli, mrkev a jarní cibulky a zalijeme vývarem.
-
Vaříme cca 10 minut, poté vmícháme hořčici a smetanu, dochutíme a vrátíme zpět prohřát párky. Zelenina by měla být na skus, ne rozvařená.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno receptem z Nejlepší recepty od Katky r. 1999
Kuchařka: 1974andrea