
Suroviny
    
- 2 nožičky telecích párků
- 2 nožičky párků (slabých)
- 1 lusk čerstvé papriky
- 1 cibule (velká)
- 2 brambory (menší)
- trochu sádla (nebo oleje)
- kostka masoxu
- lžíce sladké papriky
- trochu pepře
- špetka kmínu
- špetka muškátového oříšku
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme osmažit dorůžova a rozdrcený česnek na omastek. Přidáme nahrubo (semletý) nastrouhaný silnější párek (bez slupky) a 1 nastrouhaný brambor. Po chvíli dáme špetku kmínu, pepře, muškátu a papriky. 
- 
Po chviličce zalijeme asi 1 litrem horké vody. Na malé proužky nakrájíme lusk papriky, na slabá kolečka slabý párek a na malé kostičky druhý brambor. Přidáme masox. 
- 
Vaříme než jsou brambory na kostičky vařené. Dle potřeby dodáme vodu a dochutíme (dosolíme, pepříme, je li světlé, přidáme papriku, kdo chce dá chilli). Má-li někdo rád polévku hustější může použít trochu mouky nebo Solamyl. 
Poznámka od kuchařky
Já dělám tuto gulášovku, když v chladničce zůstanou párky, nebo je přivezeme zpět z výletu a již je nechceme uchovávat a nikdo je nechce a bylo by jich škoda.
 
            