
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 400 g Javořických párků
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 3 sterilované okurky
- 2 natvrdo uvařená vejce
- voda
- 2 lžičky mleté papriky sladké
- 1 lžička mleté papriky pálivé
- Vegeta
- kmín
- mořská sůl s pepřem
- 1 kostka drůbežího bujónu
- jíška tmavá hotová na zahuštění
- Tabasco brand
- plnotučná hořčice
- kečup
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle dozlatova orestujeme nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli.
-
Rozpustíme kostku bujónu, přidáme na kolečka pokrájené párky, ještě chvíli restujeme, pak zasypeme oběma paprikami a za chvíli zalijeme horkou vodou.
-
Přidáme vegetu, kmín a nastrouhané okurky a vaříme.
-
Mezitím si uvaříme vejce a oloupeme je.
-
Nemusíme vařit dlouho a zahustíme tmavou hotovou jíškou. Dochutíme lžičkou hořčice, lžící kečupu a zakápneme tabascem.
-
Na závěr dáme nasekaná vejce a můžeme nebo nemusíme dát majoránku.
-
Podle potřeby přisolíme a podle gusta připepříme.
Poznámka od kuchařky
Již jsem nepřisoloval ani nepepřil, po tabascu a pálivé paprice je to ostré dost.
Kuchař: clupmi









