
- reklama -
Suroviny
- 2 kg brambor
- 3-4 cibule
- 2 jarní cibule
- 1/2 pórku
- 6-8 ks párků
- 3-4 vajíčka dle velikosti
- sůl
- pepř
- Podravka dle chuti
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na půlky. Dáme vařit do osolené vroucí vody.
-
Mezitím nakrájíme oba druhy cibule a pórek na kostičky.
Na rozpálené pánvi osmažíme cibulky do zlatova. Přidáme pórek a dále smažíme do měkka. -
Párky nakrájíme také na kostičky a přidáme na pánev k zlatavé cibulce. Celou směs na pánvi osolíme a opepříme. Pozvolna promícháme.
-
Do malého hrnce dáme vařit vajíčka natvrdo (cca 8 minut).
-
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky (já je prostrkuji přes sítko na vajíčka). Do brambor přidáme pažitku a Podravku dle chuti, popř. osolíme a opepříme. Do brambor si také buď nakrájíme nebo přes sítko protlačíme vajíčka.
-
Přidáme směs z pánve a vše důkladně promícháme. Podle chuti dochutíme.
Kuchařka: Bapi17