
Suroviny
cca 12
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru krupice
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 3 lžíce Holandské kakao
- Krém:
- 200 g čokolády na vaření
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- banány a něco na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru.
-
V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový.
-
Postupně přiléváme olej, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vroucí vodu.
-
Nakonec zamícháme sníh a kakao. Kakaem nešetříme.
-
Nalijeme do vymazané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 150°.
-
Šlehačku zahřejeme, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Mícháme lžící a stále zahříváme až k bodu varu.
-
Když se čokoláda rozpustí, necháme úplně vychladnout.
-
Potom elektrickým šlehačem na nejvyšší výkon vyšleháme spolu se ztužovačem až do hustého krému. Nemusí se nechávat do druhého dne.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme, pomažeme krémem, poklademe plátky banánů, opět potřeme hustě krémem, přiklopíme druhou půlkou korpusu a celé dokola potřeme zbytkem krému.
-
Dozdobíme dle fantazie.
Poznámka od kuchařky
inspirace na mimibazar.cz
Dělala jsem před dvěma lety ke 14.narozeninám. Příští týden peču pro třídní učitelku a pro spolužáky, takže dva dortíky 🙂









