Pařížský dort Opavia

85
- reklama -

Suroviny

1 balíček piškotů Opavia
1 balíček kakaa (125 g)
4 dcl vody
světlá želatina
1 máslo nebo rostlinný tuk
150 g cukru moučky
4 žloutky
šlehačka
hoblinky másla
oříšky
piškoty na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky.

  3. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou podle návodu na balíčku.

  4. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty.

  5. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem.

  6. Hotové necháme uležet do druhého dne.

  7. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je z piškotové Opavia kuchařky, foto taktéž.

Můj dortík vypadal trochu hůř, ale chutnal výborně 🙂