- reklama -
Suroviny
- 1 balíček piškotů Opavia
- 1 balíček kakaa (125 g)
- 4 dcl vody
- světlá želatina
- 1 máslo nebo rostlinný tuk
- 150 g cukru moučky
- 4 žloutky
- šlehačka
- hoblinky másla
- oříšky
- piškoty na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout.
-
Máslo utřeme s cukrem a žloutky.
-
Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou podle návodu na balíčku.
-
Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty.
-
Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem.
-
Hotové necháme uležet do druhého dne.
-
Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je z piškotové Opavia kuchařky, foto taktéž.
Můj dortík vypadal trochu hůř, ale chutnal výborně 🙂
Kuchařka: Ingrid.W