
- reklama -
Suroviny
- Základní těsto:
- 25 dkg cukru moučka
- vanilka
- 20 dkg mletých vlašských ořechů
- špetka skořice
- špetka citronové kůry
- 5 lžic mletých piškotů
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíce rybízové marmelády
- Poleva:
- 20 dkg práškového cukru
- vanilka
- 1 bílek
- šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché suroviny na těsto spolu smícháme, přidáme ostatní a zpracujeme, nejlépe na podložce, rukou. Necháme uležet asi 2 hodiny, v chladu ve fólii. Zatím v horké vodní lázni ušleháme bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuhého „sněhu“.
-
Těsto rozpůlíme a z každé poloviny vytvoříme váleček o průměru asi 1,5 cm. Ten rozválíme na pruh vysoký 4 mm, široký 5 cm a potřeme stejně silnou vrstvou polevy. Necháme mírně! zaschnout.
-
Pak krájíme nožem – rychlým tahem na proužky asi 1,5 cm široké, (nůž pokaždé otřu o vlhký ubrousek.) Klademe na plech s pečícím papírem, pečeme na 150°C/asi 15 min.
Poznámka od kuchařky
Výborné jsou hned, ale uložené v krabici v chladnu krásně navlhnou a jsou vždy první zkonzumované.
Kuchařka: PaCaOl









