- reklama -
Suroviny
cca 100 ks
- Těsto:
- kokoskové
- Krém:
- 400 ml 12% smetany (2 žluté kelímky)
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 1/2 kostky Zlaté Hané nebo másla
- 2 lžíce rumu
- Poleva;
- 1/2 kostky Zlaté Hané nebo másla
- 3 tyčinky ledových kaštanů
Postup přípravy receptu
-
Z kokoskového těsta sáčkem stříkáme na papír cca 4 cm dlouhé rohlíčky. Upečeme při 150 st.C do zrůžovění 10 minut.
Recept na kokoskové těsto je v poznámce. -
V kastrolku smícháme smetanu, mouku, žloutky a vanilkový cukr. Svaříme na kaši, při vaření mícháme. Po vychladnutí našleháme s tukem a rumem do pěny.
-
Na rohlíčky sáčkem nastříkáme krém.
Ve vodní lázni rozpustíme tuk a kaštany, rohlíčky v polevě namáčíme a odkládáme na papír. Dáme do chladu ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
https://www.toprecepty.cz/recept/54765-kokosky-pln…
Ani se nemusí nechat uležet, jsou výborné:-)
Kuchařka: Sudet