Pařížské rohlíčky s krémem

261
- reklama -

Suroviny
cca 100 ks

Těsto:
kokoskové
Krém:
400 ml 12% smetany (2 žluté kelímky)
4 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1/2 kostky Zlaté Hané nebo másla
2 lžíce rumu
Poleva;
1/2 kostky Zlaté Hané nebo másla
3 tyčinky ledových kaštanů

Postup přípravy receptu

  1. Z kokoskového těsta sáčkem stříkáme na papír cca 4 cm dlouhé rohlíčky. Upečeme při 150 st.C do zrůžovění 10 minut.
    Recept na kokoskové těsto je v poznámce.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolku smícháme smetanu, mouku, žloutky a vanilkový cukr. Svaříme na kaši, při vaření mícháme. Po vychladnutí našleháme s tukem a rumem do pěny.

  3. Na rohlíčky sáčkem nastříkáme krém.
    Ve vodní lázni rozpustíme tuk a kaštany, rohlíčky v polevě namáčíme a odkládáme na papír. Dáme do chladu ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

https://www.toprecepty.cz/recept/54765-kokosky-pln…

Ani se nemusí nechat uležet, jsou výborné:-)