Pařížské rohlíčky od naší babičky

83
- reklama -

Suroviny
50 – 100 porcí

těsto
250 g mleté ořechy
250 g moučkového cukru
1 vejce (pokud bude tuhé těsto přidejte žloutek)
70 g polohrubé mouky
trochu kakaa
Krém
1/4 l mléka
30 g polohrubé mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
vanilkový cukr
2 tabulky čokolády na vaření
100 g Hery

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme ze surovin těsto. To necháme chvíli odpočinout.

  2. Poté vykrájíme rohlíčky a dáme péci.

  3. Pečeme dle velikosti rohlíčků dorůžova, zhruba při 150°C.

  4. Mezitím svaříme 1/4 l mléka s 30 g polohrubé mouky, dokud nezískáme hustou kaši. Tu necháme vychladnout.

  5. Vyšleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a do této směsi přimícháme vychladlou kaši. Získáme perfektní krém.

  6. Pomocí cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou tvoříme na rohlíčky vlnovky.

  7. Necháme ztuhnout (v zimě dávám na balkon, v létě do ledničky) a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Tento recept dělám už velice dlouho a mám jej po babičce.