Pařížské řezy s ořechy a meruňkami

66
- reklama -

Suroviny

220 g másla
220 g cukru
6 vajec
2 lžíce kakaa
120 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
Meruňkový džem
(Krém – viz Pařížský krém jednoduchý:)
0,5 l šlehačky
150 g cukru krupice
5 pl kakaa
200 g čokolády na vaření
250 g másla
2 velké sklenice meruněk
200 g mletých ořechů
150 g cukru
rum
2 tmavé čokoládové polevy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a kakaem a nakonec opatrně vmícháme sníh z 6 bílků. Vlijeme na vymazaný plech, upečeme a necháme vychladnout.

  2. Potřeme meruňkovým džemem a Pařížským krémem.

  3. Na krém pokládáme zavařené meruňky.

  4. Ořechy a cukr smícháme dohromady a sypkou směsí meruňky zasypeme. Zalijeme rumem tak, aby byly ořechy s cukrem vlhké.

  5. Všechno zakončíme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Řezy se možná zdají složité, ale není tomu tak a je to úžasná dobrota