
- reklama -
Suroviny
- 220 g másla
- 220 g cukru
- 6 vajec
- 2 lžíce kakaa
- 120 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Meruňkový džem
- (Krém – viz Pařížský krém jednoduchý:)
- 0,5 l šlehačky
- 150 g cukru krupice
- 5 pl kakaa
- 200 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 2 velké sklenice meruněk
- 200 g mletých ořechů
- 150 g cukru
- rum
- 2 tmavé čokoládové polevy
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a kakaem a nakonec opatrně vmícháme sníh z 6 bílků. Vlijeme na vymazaný plech, upečeme a necháme vychladnout.
-
Potřeme meruňkovým džemem a Pařížským krémem.
-
Na krém pokládáme zavařené meruňky.
-
Ořechy a cukr smícháme dohromady a sypkou směsí meruňky zasypeme. Zalijeme rumem tak, aby byly ořechy s cukrem vlhké.
-
Všechno zakončíme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Řezy se možná zdají složité, ale není tomu tak a je to úžasná dobrota
Kuchař: Iriska