
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
- 4 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 3 šlehačky
- 2 tyčinky ledových kaštanů
- 1/2 čokolády na vaření
- Na posyp:
- nastrouhané ořechy
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Šlehačku přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu. Pak už stačí jen metličkou míchat, dokud se čokoláda nerozpustí. Smetana musí nejprve zchladnout při pokojové teplotě, pak ji přesuňte na noc odpočívat do lednice.
-
Suroviny na dva korpusy vyšleháme elektrickým šlehačem na těsto. Hned rozetřeme na plechy vyložené pečicím papírem a dáme péct do trouby na 170 stupňů, na cca 15 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
-
Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus. Krém přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladu odpočinout. Potom zbytek krému natřeme na povrch a posypeme nastrouhanými ořechy .
Kuchařka: Danca beruska