
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 10 ks párků
- toastový sýr
- špejle
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 500 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Každý párek (dle vlastního výběru) zabalíme do jednoho plátku toastového sýra a napíchneme na špejli. Vložíme na 1/2-1 hodinu do mrazáku. Čím delší doba zamražení, tím méně bude padat sýr z párku.
-
Všechny ingredience na těsto smícháme v míse. Pokud je těsto moc husté, přidáme trochu mléka. V opačném případě trochu mouky. Zmražené párky namočíme v těstě a osmažíme v oleji. Oleje by mělo být takové množství, aby celý párek byl ponořený. Usmažíme do zlatova a po vyndání osušíme přebytečný tuk.
-
Ještě teplé podáváme s kečupem, tatarkou nebo jiným dipem.
Poznámka od kuchařky
Těsto z mísy jsem přelila do vyšší sklenice, kde jsem potom párky namočila.
Párky se dají také samozřejmě osmažit ve fritovacím hrnci.
Dobrou chuť. 🙂
Kuchařka: Karamelkaaa