
Suroviny
- 115 g para ořechů nasekaných nahrubo
- 115 g hladké mouky
- 80 g cukru krupice
- 50 g sušeného kokosu
- 20 g másla
- 2 velmi zralé banány (nejlépe ty s černou slupkou)
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1 bílek
- 5 lžic mléka
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- mletá skořice
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si smícháme po 2 lžících cukru, mouky, ořechů a kokosu, přidáme máslo a vytvoříme lepivou drobenku a odložíme stranou.
-
Banány důkladně rozmačkáme, přidáme slunečnicový olej, celé vejce a mléko.
-
V jiné míse si smícháme polovinu zbývajícího cukru se zbývající moukou, para ořechy a kokosem. Přidáme kypřící prášek a skořici.
-
Bílek vyšleháme dotuha, přidáme zbylý cukr a opět důkladně vyšleháme do tuha a do lesku. Do směsi suchých přísad vmícháme banánovou směs a nakonec opatrně zapracujeme sníh.
-
Těsto nalijeme do formy a posypeme připravenou drobenkou.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Para ořechy patří mezi potraviny díky kterým se můžeme cítit skvěle, obsahují spoustu živin podporující imunitu – jsou bohaté na selen, vitamíny skupiny B a vitamín E.
Zdroj: Apetit 2/2015 (mírně poupraveno)