
- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- 1 kg zelených špičatých paprik
- 3 větší bílé cibule
- 6 vajíček
- sádlo
- máslo
- sůl
- pepř a drcený kmín (není nutný)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na sádle s máslem.
-
Papriky krájíme podélně na ¼ a potom na nudličky cca 0,75 cm.
-
Když je cibule zesklovatělá, přidá se nakrájená paprika, podlijeme trochou vody a dáme dusit.
-
Když jsou papriky měkké (hlavě ne na kaši!!!), přidáme vajíčka a opatrně mícháme.
Poznámka od kuchařky
Pokud by někdo měl problém, kolik vody nebo to pořád nechce hlídat, dáme tam vody do půlky pokrmu. Potom ji slijeme do jiného kastrolu a tekutinu zredukujeme na hustější tekutinu, kterou přidáme zpět k pokrmu.
P.S. Design nic moc, ale jako děti jsme to měly hodně rády.
Kuchař: ROMAN