Papriky plněné kuskusem a fetou

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 zelených paprik
250 g kuskusu
200 g balkánského sýra nebo feta
1 malá cibule
česnek
vývar z bylinkové kostky
sušená rajčata v oleji
1 konzerva loupaných rajčat
bylinky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej – jiný už používat nemusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vroucím vývarem (množství je uvedeno na obalu) a necháme pod pokličkou vsáknout.

  3. Necháme trochu vychladnout a smícháme s nahrubo nastrouhanou fetou (polovinu je možné nahradit např. nivou) a jemně nastrouhaným česnekem, případně bylinkami.

  4. Směsí naplníme papriky, kterým jsme uřízli vršek a pečlivě odstranili semeník a vnitřní žebra. Pomocí párátek vrátíme vršky na původní místo, vložíme do kastrolu s obsahem rajčatové konzervy ochucené solí a česnekem a pečeme při 200°C nejprve zakryté (dusíme) asi 45 minut a poté dopečeme odkryté.