
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 zelených paprik
- 250 g kuskusu
- 200 g balkánského sýra nebo feta
- 1 malá cibule
- česnek
- vývar z bylinkové kostky
- sušená rajčata v oleji
- 1 konzerva loupaných rajčat
- bylinky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej – jiný už používat nemusíme.
-
Zalijeme vroucím vývarem (množství je uvedeno na obalu) a necháme pod pokličkou vsáknout.
-
Necháme trochu vychladnout a smícháme s nahrubo nastrouhanou fetou (polovinu je možné nahradit např. nivou) a jemně nastrouhaným česnekem, případně bylinkami.
-
Směsí naplníme papriky, kterým jsme uřízli vršek a pečlivě odstranili semeník a vnitřní žebra. Pomocí párátek vrátíme vršky na původní místo, vložíme do kastrolu s obsahem rajčatové konzervy ochucené solí a česnekem a pečeme při 200°C nejprve zakryté (dusíme) asi 45 minut a poté dopečeme odkryté.
Kuchařka: Eliza