Papriky plněné houbami

88
- reklama -

Suroviny

4-5 paprik
500 g lesních hub
300 g jáhel
1 vejce
2 cibule
olej
500 g rajčat
3 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce bazalky
pepř
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody, ale necháme ju vydusiť.

  2. Do podusených húb primiešame pšeno (jáhly), zakryjeme a necháme vychladnúť.

  3. Potom primiešame vajce, rascu, dosolíme a dokoreníme, ak treba.

  4. Paprikám odrežeme vršky a zbavíme ich jaderníka. Hubovou zmesou naplníme papriky.

  5. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú druhú cibuľu. Primiešame mletú papriku.
    Vložíme naplnené papriky.

  6. Paradajky rozmixujeme, osolíme a premiešame s bazalkou. Ak majú paradajky málo tekutiny, prilejeme vodu do hustoty omáčky. Potom nalejeme na papriky. Dusíme zakryté pomaly asi 30-40 minút, podľa veľkosti paprík.

  7. Podávame podľa svojej chuti s chlebom, zemiakmi, knedlíkmi…