- reklama -
Suroviny
- 5-6 větších brambor
- lžička červené mleté papriky – může být na půl s pálivou
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku nebo 1 utřený
- snítky rozmarýnu
- tymián podle chuti
- 2-3 lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupáme a nakrájíme na hrubší hranolky. Vložíme do studené vody a necháme 1/2 hodiny namočené.
-
Vytáhneme z vody a důkladně osušíme. Olej smícháme s paprikou, pepřem a česnekem. Hranolky dáme na plech s pečícím papírem. Promícháme s olejem, aby byly všechny obalené.
-
Rozprostřeme na plech tak, aby se nedotýkaly. Snítky rozmarýnu jen tak položíme mezi brambory.
-
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 35-40 minut do křupava. Solíme až hotové. Ihned podáváme.
Kuchařka: mika59