Paprikové domácí klobásy

1138
- reklama -

Suroviny

13 kg HPV na jemno namleté (viz. Poznámka)
35 kg VL na hrubo namleté (viz. Poznámka)
Přísady:
12 dkg černého pepře
14 dkg kmínu
22 dkg sladké papriky mleté
22 dkg pálivé papriky mleté
18 dkg namletého česneku
5 litrů vody
vepřová střeva

Postup přípravy receptu

  1. Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté klobásy důkladně zaudíme 4-5 hodin na maximálně 80 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlení zkratek :

HPV – hovězí výrobní maso. V podstatě je to ořez, svalovina z přední a zadní hovězí čtvrti.

VL – vepřové libové maso (ořez z kýty a pečeně)