- reklama -
Suroviny
- 13 kg HPV na jemno namleté (viz. Poznámka)
- 35 kg VL na hrubo namleté (viz. Poznámka)
- Přísady:
- 12 dkg černého pepře
- 14 dkg kmínu
- 22 dkg sladké papriky mleté
- 22 dkg pálivé papriky mleté
- 18 dkg namletého česneku
- 5 litrů vody
- vepřová střeva
Postup přípravy receptu
-
Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.
-
Poté klobásy důkladně zaudíme 4-5 hodin na maximálně 80 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Vysvětlení zkratek :
HPV – hovězí výrobní maso. V podstatě je to ořez, svalovina z přední a zadní hovězí čtvrti.
VL – vepřové libové maso (ořez z kýty a pečeně)
Kuchař: Lubik