
- reklama -
Suroviny
2-3 litry
- 3 kachní krky
- 1 cibule
- hrst zelených fazolek
- 2 různobarevné papriky
- 3-4 koktejlová rajčátka
- kus pórku
- plátek sádla (nebo olej)
- 3 hrsti loupané pohanky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sušeného zázvoru (nebo větvička čerstvého)
- 1/2 drůbeží vývarové kostky
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vyvaříme kachní krky na 1 litr vývaru. Fazolky, papriky a rajčátka nakrájíme na menší kousky, pórek a cibuli na proužky. Do hrnce si dáme proužek sádla (nebo oleje), když je horké dáme na něj cibulku, mírně osmažíme.
-
Přidáme ostatní připravenou zeleninu a všechno chvilku dusíme. Pak přidáme sójovou omáčku, zázvor, drůbeží kostku, pohanku a promícháme.
-
Dolijeme vývarem z kachních krků a vaříme do změknutí surovin, je-li třeba dosolíme, vypneme a zasypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Improvizace ze zeleniny, která byla momentálně doma(zítra jedu nakoupit), jsme trošku vyjedený. Polévka je v každém případě dobrá, je netradiční a má velmi zajímavou chuť a stojí za vyzkoušení!
Kuchařka: Bibinka









