- reklama -
Suroviny
- 3 masité papriky
- 5 středních brambor
- 1 lžíce paprikové pasty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej nebo sádlo
- 2 lžíce mouky
- 1 pikantní klobása
- mletá paprika ( část může být pálivá )
- zeleninový vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mouku, paprikovou pastu, mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
Vložíme na kostky nakrájené brambory a po chvilce vaření proužky paprik.
-
Vaříme do změknutí brambor, papriky by neměly být rozvařené.
-
Před koncem přidáme nakrájenou klobásu a libeček.
-
Necháme ještě přejít varem.
-
Na závěr vmícháme zelenou petrželku.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád uzeniny, vynechá klobásu.
Kuchařka: maris